telefon

530754766

Email

kontakt@oldcuban.com.pl

Śląska Akademia Barmana

www.barakademia.com.pl

Autorskie Cocktaile

Michał poleca:

Fiancee
Bacardi Carta Blanca  infuzowany kawą i pomarańczą / Grand Marnier
Tia Maria / Syrop imbirowo – cynamonow / sok z limonki

Meridian
Bacardi Carta Blanca / Rosolis / wino cz. wytrawne / Sok z limonki / Syrop cukrowy / Creole Bitters

   Be Thyme
Bacardi Carta Blanca/Bombay Sappphire Gin/Amer Picon/syrop cukrowy/sok z cytryny/tymianek
cytrynowy/woda gazowana

    Avalanche
Gosling’s Rum/ Overproof Rum/syrop cukrowy/ sok z limonki/mus z białej czekolady/tymianek
cytrynowy/napar z zielonej herbaty z jaśminem

    Remolacha
Rum Abuelo Anejo/Aultmore  Single Malt/pasta z buraków /syrop pietruszkowy/sok z limonki

     Abrimiento
Bombay Sapphire Gin/BenedictineD.O.M./sok z limonki/syrop cukrowy/rukola/Old Cuban cytrus bitters

Grzegorz poleca:

Fake
Jagermeister/St. Germain /sok pomarańczowy/sok z limonki/syrop cukrowego/1D Old Cuban cytrus  bitters

Pedro poleca:

                Houdini’s Kiss  
London Dry Gin/sok z cytryny/Old Cuban żel (pomarańcza, burak, borówki, bazylia tajska)
Old Cuban bitters cytrus

              Remember December   
Dark Rum/Cherry Liquer/ sok z cytryny/Old Cuban Dry syrop(daktyle, morele, śliwki, cynamon, goździki, sos z orzesznika)

Egoist
Malaga /  Aberfeldy 12 / Pimm’s / Creole bitters

Sensuel
Scotch Whisky / zredukowany sok z mandarynek / sok z cytryny
syrop jałowcowo – goździkowy / białko z jajka

Jacek poleca:

Petit Pomme
Calvados /St.Germain/jabłko/ laska cynamonu/gałązka rozmarynu/sok z cytryny/syrop cukrowy
Martini Prosecco

Dutch Kick
Genever/ Martini Rubino/2D. Bitter Peychauds/ syrop cukrowy /mus brzoskwiniowy/ limonka
ogórek zielony

Erborista
Campari Bitter /  Fernet Branca /  Sok z limonki /  Mus brzoskwiniowy / Peychaud Bitters

      Bartosz poleca:

               Naga Rita    
Dark Rum/Amer Picon /sok grejfrutowy /sok cytryna /syrop cukrowy/ziarenka kawy
Old Cuban Bitters z anyżu i skórki z grejpfruta

                                                                                       Taste D-Day                                                                                             Calvados /Apricot Brandy /sok z cytryny/syrop cukrowy/marmolada pomarańczowa
Martini Prosecco

         Emily Rose Collins   
Tequilla /Drambuie /syrop  cukrowy / sok cytryna /gałązka rozmarynu / liście melisy /woda gazowana

Bi Parsley
Żubrówka infuzowana korzeniem pietruszki /Absynt /sok z  limonki/ syrop cukrowy

Mezcalina
Mezcal Reposado /  Sok z cytryny / Puree malinowe  /  Syrop cukrowy

cena cocktaili: 19,-